Spørsmål:
Hva gjør brasiliansk kaffe unik sammenlignet med kaffe fra andre land?
Stefan Livingston
2016-03-07 17:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan du fortelle meg hva som gjør brasiliansk kaffe unik?

Du spør om kaffe * dyrket * i Brasil ("opprinnelse"), ikke sant? (Det vil si ikke om en måte å brygge eller servere kaffe som er spesiell for Brasil, hvis det er noen.) Du kan gjerne redigere spørsmålet ditt for å være eksplisitt om opprinnelse, hvis det er ditt spørsmål. Velkommen til [coffee.se]!
To svar:
Suspended User
2016-03-08 05:45:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brasil er unikt ved at det er den største produsenten av kaffe, men det er også unikt ved at det produserer et stort volum tørr bearbeidet kaffe. Tørr prosessering er ikke uhørt, men er mye sjeldnere i andre land.

Tørkeproduksjon produserer en kaffe som ER annerledes enn de fleste andre behandlingsmetoder. Kaffen har en tendens til å steke annerledes og gir også mye mer agn når du steker. Den har også en annen smakprofil enn den samme kaffen som er bearbeidet annerledes.

Mange land eller regioner vil tilegne seg fordelene med deres behandlingsmetode, men det er andre faktorer som i stor grad påvirker årsakene til å velge en bestemt metode. Områder med høy luftfuktighet eller nedbør vil generelt ha vanskelig for å behandle kaffe. Mer arbeidskrevende metoder kan være ugunstige i områder der arbeidskraft ikke er billig. Vannintensive metoder vil være uønskede i hyppige tørkeområder eller områder der vann er dyrt.

Brasil er noe synonymt med tørr prosessering. Stekeren min har en linje på "Brasil" kaffe. Det det egentlig betyr er tørr bearbeidet kaffe. Å fylle stekeovnen med tørre bearbeidede bønner forbi linjen vil overbelaste enhetens evne til å kvitte seg med avner så raskt som det blir produsert og ødelegge steken. Men selv i utstyrsprodusentene verden betyr de to det samme.

DCTLib
2016-03-07 21:02:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Egentlig er ikke brasiliansk kaffe så unik. I følge boken om kaffe som jeg har (fra 2014) er Brasil det ledende produsentlandet for kaffe når det gjelder volum - det produserer 35% av kaffen som selges over hele verden. De har mange forskjellige produksjonsområder, som produserer en rekke bønner (80% Arabica, 20% Robusta), ved hjelp av en rekke forskjellige bønnebehandlingsteknikker. Brasil har noen regioner der innhøstingen kan utføres av maskiner, og andre der dette ikke fungerer så bra. Så når det gjelder kaffeproduksjon, har de stort sett alle kaffetyper og tilberedningstyper som finnes. Gitt hvor stort landet er, er det ikke akkurat overraskende.

Hvis du ser en kaffe som markedsføres fra Brasil, er det mest sannsynlig å skille kaffen fra de billigere merkene som blander all slags kaffe fra forskjellige deler av verden. Mange spesialbønner selges faktisk i pakker med en opprinnelse.

Når det er sagt, kaller kaffeboken min kaffe fra "Sul De Minas" -regionen som en der bønnesmaken har en fin fruktig smak. Også, "Icatu" er en brasiliansk Robusta cross-over-variant som har sterk smak.

Jeg er enig med deg: Brasiliansk kaffe varierer fra eksepsjonell til gjennomsnittlig til dårlig. Landets størrelse og produksjon ser ut til å være selve årsaken til denne situasjonen, da det er for vanskelig å kontrollere --- og flere bruker sannsynligvis det brasilianske merket for å selge dårlige bønner til høyere priser (til markedet reagerer). vil også legge til "Sertão" bønner i listen over anbefalinger. Herlige bønner, vanskelig å finne for meg ...
Jeg steker vanligvis kaffe til drypp og espresso fra 15 land, inkludert Brasil. Med sjeldne unntak synes jeg kaffe fra Brasil er ganske kjedelig. Som et resultat steker jeg den bare som en del av espressoblandingen min - som er 10% Brasil, 10% Monsooned Malabar, 40% Sumatra og 40% "annen kaffe".


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...