Spørsmål:
Kan kaffe med smaksvariant endre holdbarheten på kaffen?
Nick Udell
2015-05-13 15:51:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å smake på kaffe innebærer å innføre smakoljer i bønnene etter steking.

Jeg antar at holdbarheten til et objekt måles som minimum holdbarhet for komponentene, så er det mulig for disse smaksoljene å redusere levetiden til den stekte bønnen, eller har smakoljer så lenge, hvis ikke lengre holdbarhet?

Med holdbarhet, mener jeg hvor lang tid det er før det er usikkert for forbruk. Om smaken av smaksatt kaffe brytes ned med en annen hastighet enn smaksatt kaffe, er mest sannsynlig et helt nytt spørsmål.

En svar:
Patrick Sebastien
2015-05-13 16:42:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du har ganske rett - smaken endrer faktisk holdbarheten på en bestemt måte. Det er nødvendig å se på dette fra to perspektiver.

Holdbarhet ved trygt forbruk:

Smaksstoffforbindelsene som brukes til å smake kaffe varer lenger uten å nedbrytes. Dette betyr at de IKKE er den begrensende faktoren når det gjelder holdbarhet på en kaffe. Holdbarhet endres derfor ikke ved å smake på kaffen ettersom disse forbindelsene brytes ned (eller blir dårlige) etter selve kaffen.

Holdbarhet etter smak: sterk >

Fordi kaffen er blitt behandlet med smakstilsetninger, vil den skjule visse aspekter ved nedbrytning av kaffen på grunn av aldring, koffeinfrihet og oksidasjon.

I tillegg hjelper disse smakene med å forlenge holdbarheten til kaffe ved å skjule endringer i smak på grunn av koffeinfri, oksidasjon eller aldringsprosess.

Kilde: Produktene lages

Derfor endres holdbarhet etter smak, ettersom smakstilsetningene maskerer nedbrytningen og derfor den dårlige smaken av aldrende kaffe. Sterk >Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...